[Terug naar De derde helft]
 
02/03/2013 - Trainer Hans Mulier : "Als we niet snel scoren, zouden we het in Diksmuide moeilijk kunnen krijgen..."

Na alweer afgelasting vorige zondag maakt Sassport Boezinge zondag de verplaatsing naar De Pluimen in Diksmuide voor de inhaalwedstrijd van speeldag 19, die op 20 januari werd afgelast. Intussen is de ploeg, wat volgend seizoen betreft, zo goed als rond voor de huidige kern. Daarnaast zijn er vijf nieuwe namen gekend.

Hans Mulier zag de verplaatsing naar Club Roeselare zondag in de sneeuw vallen. “De ploegen die zaterdag speelden hadden geluk, wij waren bij de ongelukkigen. Zondag spelen was moeilijk geweest, voetballen op een bevroren grond met sneeuw die smelt zou levensgevaarlijk geweest zijn en in verband met risico op blessures was de afgelasting een terechte beslissing. Nu staan we wel al met vier inhaalmatchen waarvan de eerste tegen KSV Diksmuide die zondag doorgaat, de volgende op paasmaandag en de andere twee op 10 en 17 april naar ik hoor.”

Boezinge won de heenwedstrijd tegen KSV Diksmuide met 8-1. “Een monsterscore zal het zondag zeker niet worden, de tijd van de monsterscores tegen Diksmuide is lang voorbij, ze zijn beter geworden. Ik zag ze bezig tegen SK Oostnieuwkerke, waar ze weliswaar 1-5 verloren, maar Oostnieuwkerke speelde heel sterk terwijl Diksmuide heel rap op achterstand kwam. Het is een ploeg die om het even hoe heel de match blijft doorgaan en als we niet snel scoren zouden we het wel moeilijk kunnen krijgen. Vooral omdat wij in onze laatste matchen problemen hebben met scoren, offensief doen we niet genoeg meer met de beschikbare ballen en vooraan missen we scherpte. Dat los van onze laatste match tegen VV Oostduinkerke, toen was het algemeen slecht. We startten die match met een slechte mentaliteit, er werd niet gevochten en er was geen inzet, terwijl we speelden tegen een tegenstrever die punten nodig had. Ik hoop zondag tegen Diksmuide een ander Boezinge te zien dat ook punten nodig heeft.”

Intussen is Boezinge voor volgend seizoen zo goed als rond met de huidige kern. Fréderic Blin en Jan Decru verdedigen volgend seizoen de kleuren van SK Vlamertinge, Davy Cappelle die van Lendelede. Kenneth Garreyn en Thomas Vanwynsberghe bleven al weg en ook doelman Kevin Caytan gaf dinsdag te kennen meteen te stoppen. De rest tekende bij. Nieuwkomers voorlopig zijn : Michel Heethem (Staden), Nikolas Fastré (BS Poperinge), Simon Vanpeteghem (VK Ieper), Hannes Moyaert (VK Ieper) en Vincent Oplinus (Winkel Sport). “Het zijn spelers met mogelijkheden die kansen moeten krijgen, enkel Heethem was een vaste waarde in een eerste ploeg. Ik had inspraak in deze transfers, of in de meeste toch. Het zijn jonge spelers die passen in de verjongingskuur waaraan we werken, daarnaast zoeken we nog enkele gevestigde waarden.”, aldus Mulier die ook blijft.
FB.

trainer Hans Mulier.