[Terug naar De derde helft]
 
23/04/2012 - Vader Ronny en zoon Berre Demol

Ronny Demol (51) is bezig aan zijn vierde seizoen als jeugdtrainer bij Sassport Boezinge. Na drie jaar de U11 traint hij dit jaar de U15 waarbij ook zoon Berre (13) speelt. Ze wonnen zaterdag met 3-1 tegen SK Reningelst.

Ronny Demol woont in Reninge en was 25 jaar jeugdtrainer in Nieuwkapelle voor hij in Boezinge terecht kwam. “Ik speelde zelf in de eerste ploeg van SK Nieuwkapelle en werd er daarna jeugdtrainer. Intussen spelen er bij SK Nieuwkapelle nog enkel gewestelijke reserven en is er geen jeugd meer, ik schoof er door met de laatste jeugdploeg tot het gedaan was. Voor de kleine clubs zie ik het wat jeugd betreft somber in, velen gaan het moeilijk krijgen, want er zijn nog weinig mensen die zich dat willen aantrekken. Berre kon één jaar bij de duiveltjes van Nieuwkerke spelen tot ze stopten met de onderbouw, hij is dan een jaar gestopt met voetballen. Het jaar erop is Berre dan naar Boezinge gekomen. Ook mijn oudste zoon Bert, die intussen gestopt is, speelde hier, hij kwam mee met een vriend en zo kenden we Boezinge eigenlijk al. En omdat ze hier wat op de sukkel waren met jeugdtrainers kwam ik door Herman Vanderstraete naar Boezinge om de U11 te trainen.”

Op vraag van het jeugdbestuur nam Ronny dit seizoen de knapen onder zijn hoede. “Omdat het een beetje een moeilijke bende was, de leeftijd hé, maar ik heb geen problemen gehad, ze bleven allemaal mooi binnen de lijnen. Ik heb zestien spelers en ze zijn allen blijven komen. In het begin was het wel wat aanpassen voor de groep en schuiven, ik zat met vier keepers waarvan er nu twee veldspeler zijn, één eerstejaars, twee tweedejaars en de rest allemaal nieuw. Maar ze hebben dat goed gedaan, we staan zesde en kunnen met nog een match tegen Voormezele en één tegen Kruiseke, misschien nog een plaats opschuiven.”

Zoon Berre vetrekt naar FC Poperinge en Ronny heeft nog geen zicht op volgend seizoen. “Het duurt hier allemaal een beetje te lang, de competitie is bijna gedaan en we weten nog niet welke jeugdploegen er wel of niet gaan spelen volgend seizoen. Berre heeft dan maar de keuze gemaakt om eens van de bijzondere te proeven, en ik weet het nog niet maar ik ga hier in ieder geval niet graag weg.”
FB.

’Ronny